^

(Hrvatski) 12. SJEĆANJE GRADA U KINU JADRAN – Jedan dan, samo jedan dan u Gradu…

U petak 31. kolovoza u ljetnom kinu Jadran po dvanaesti put će oživjeti sjećanje Grada autora Hrvoja Juvančića, ove godine u suradnji sa dubrovačkim umjetnikom Lukom Piplicom. Ovogodišnji program sastoji se od dvije projekcije  „Sjećanja grada“ autora Hrvoja Juvančića, „Mementa“ Luka Piplice i 8mm rada „Nedjeljno popodne“ Nika Bratoša koje nas vodi u 1978. godinu, a ulaz na projekcije sa početkom u 20.30 sati je slobodan za sve građane.

Projekt prikupljanja i javnog prikazivanja arhivske građe o Dubrovniku „Sjećanje grada“ autora Hrvoja Juvančića, ove godine dobio je novu temu i format prikazivanja. Nakon 11. projekcija na vratima od Pila, zbog sve veće rasvijetljenosti, ove će se godine Sjećanje grada prvi puta održati u ljetnom Kinu Jadran, u idealnim projekcijskim uvjetima. Druga novost je što ova već tradicionalna manifestacija / umjetnički projekt počinje širiti svoj opseg djelovanja: osim prikupljanja arhivske građe o Gradu, ono počinje stvarati i vlastite vizualne dokumente, tj. buduću arhivu života Dubrovnika. A treća, možda i najvažnija novost je što će od ove godine Juvančić, uz potporu Grada Dubrovnika, Sjećanju grada početi priključivati nove, zanimljive autore iz Dubrovnika, Hrvatske i cijeloga svijeta. Tako će Sjećanje grada prerasti u festival i rezidenciju za umjetnike koji žele ispričati svoju priču o Dubrovniku snimljenu u jednome danu.

Projekt Sjećanje grada ostvaren je uz potporu Grada Dubrovnika, Društva prijatelja dubrovačke starine i Kinematografa Dubrovnik.

Program:

1. “Sve se mijenja da bi ostalo isto”, Hrvoje Juvančić (2018., 7 minuta)

2. “Sjećanje grada: 8 mm”, Niko Bratoš, (1978., 3,5 minuta)

3. “24 sata: Memento”, Luko Piplica (2018., 19, 22 minuta)

4. “Sjećanje grada: crno bijelo na Stradunu”, Hrvoje Juvančić (2007., 20 minuta)

U stankama između projekcija publika će moći postavljati pitanja i razgovarati s autorima.

Izvor: dubrovački vjesnik

Pročitajte više na: https://dubrovacki.slobodnadalmacija.hr/zupanija/dubrovnik/clanak/id/562846/12-sjecanje-grada-u-kinu-jadran–jedan-dan-samo-jedan-dan-u-gradu Izvor: dubrovački vjesnik

«
 
»

Share

Twitter Facebook Del.icio.us Digg LinkedIn StumbleUpon