^

(Hrvatski) Do kraja godine Tvrđava na Prevlaci u vlasništvu Konavala, a onda obnova “u režiji” Društva prijatelja

1505147083_81_velika_maric_konavle
Inicijativa Društva prijatelja dubrovačke starine o obnovi Tvrđave na Prevlaci, korak je bliže realizaciji, sudeći prema današnjem susretu s ministrom Goranom Marićem u Cavtatu na kojemu su sudjelovali načelnik Božo Lasić, predsjednik i tajnik Društva, Niko Kapetanić i Denis Orlić, te saborska zastupnica Sanja Putica. Ministar Marić je podržao inicijativu i predloženi način obnove i upravljanja Tvrđavom na Prevlaci, kazavši kako je potrebno da MUP u čijemu je vlasništvu sada,nekretninu prenese u Ministarstvo državne imovine, a potom će uslijediti daljnja procedura prema Općini.

Sve to bi trebalo biti gotovo do kraja ove godine.

– Konavle jesu na rubu države, ali nećemo dozvoliti da tako bude u odnosu Republike Hrvatske prema njima. Danas smo razgovarali o Konavoskom polju, zemljištu za reciklažno dvorište, dječji vrtić, te o Tvrđavi na Prevlaci. Svidjela nam se ideja kako se planira upravljati Tvrđavom. Ona je sada u vlasništvu MUP-a, koje bi je trebalo prebaciti na Ministarstvo državne imovine, a potom ćemo je prepustiti Općini Konavle – kazao je ministar Marić.

Predsjednik DPDS-a, Niko Kapetanić je iznio želju da se Tvrđava obnovi prema najvećim standardima, te da se u njoj otvori Muzej austrougarske mornarice, te akvarij s jadranskim ribama i prigodni ugostiteljski sadržaj.

Cijeli članak možete pročitati ovdje.

Izvor: dubrovniknet.hr

«
 
»

Share

Twitter Facebook Del.icio.us Digg LinkedIn StumbleUpon