^

Dubrovnik je oduvijek bio grad mjere i grad sklada

mato-frankovic MATO FRANKOVIĆ DIREKTOR ACI MARINE DUBROVNIK, PREDSJEDNIK GRADSKOG VIJEĆA GRADA DUBROVNIKA I ZASTUPNIK U HRVATSKOM SABORU

O ACI marini u Komolcu i ljetnikovcu Sorkočević koji se nalazi u sustavu Aci marine, o proračunu Grada Dubrovnika, kandidiranju za gradonačelnika, ali i o kućicama na Stradunu – razgovarali smo u intervjuu tjedna s direktorom dubrovačkog ACI-a, koji je ujedno i predsjednik Gradskog vijeća Grada Dubrovnika i saborski zastupnik, Matom Frankovićem

Direktor ste ACI marine u Komolcu, predsjednik Gradskog vijaća Grada Dubrovnika, a od nedavno i saborski zastupnik, možete li sve funkcije obavljati istovremeno ili ćete ipak odustati od jedne?

U ovom trenutku, dok se ne završe svi započeti projekti u ACI marini Dubrovnik, nastavit ću obnašati dužnost saborskog zastupnika i direktora marine. Više puta sam isticao slogan “Snaga je u timu”, a kako ja u marini imam usitinu dobar tim, smatram da će se svi poslovi uredno izvršavati, te da ćemo nastaviti osvajati nagrade kao i prethodnih sedam godina. što se tiče dužnosti predsjednika Gradskog vijeća, navedenu ću dužnost obnašati do isteka mandata što je još par mjeseci, a nakon lokalnih izbora, kada preuzmem dužnost gradonačelnika Grada Dubrovnika obzirom na potpunu zapuštenost grada i njegove administracije, obnašat ću samo dužnost gradonačelnika Dubrovnika.

Što je definirano vezano za ljetnikovac Sorkočević koji se nalazi u sustavu ACI marine Miho Pracat u Komolcu?

Ljetnikovac Sorkočević je, zahvaljujući projektnom timu ACI-a, dobio bespovratna sredstva u iznosu od dva i po milijuna kuna koja su namijenjena za izradu projektne dokumentacije, a sve u cilju dobivanja građevinske dozvole za kompletnu rekonstrukciju navedenog objekta. Ovim putem bi želio istaknuti kako je ACI voljan svoje stečeno znanje i iskustvo u ovom projektu prenijeti i gradu Dubrovniku kako bi se zapušteni ljetnikovci, u vlasništvu grada Dubrovnika, mogli privesti svrsi.

Cijeli intervju možete pročitati u tiskanom izdanju Glasa Grada od 2.12.2016
Izvor: Glas Grada, 2.12.2016, str. 32, A3

«
 
»

Share

Twitter Facebook Del.icio.us Digg LinkedIn StumbleUpon