^

FOTO DPDS predao ključ obnovljene crkve svetog Stjepana Dubrovačkoj biskupiji

dpds-stjepan-primopredaja-19102017-14-555x370 Predsjednik DPDS-a Niko Kapetanić predao je dubrovačkom biskupu Mati Uziniću u četvrtak ključ crkve svetog Stjepana nakon sedmogodišnje obnove i konzervacije za koju je izdvojeno oko tri milijuna kuna.

-Crkva je spašena u posljednji čas jer je iz nekog razloga nestala kompletna kamena plastika, čak i okviri vrata i prozora. Imali smo samo bujnu vegetaciju, a zidovima je prijetilo rušenje, posebno dijelu apside. Znali smo koliki je značaj crkve pa nismo čekali s obnovom – izjavio je tom prilikom Kapetanić.

-Danas smo ponosni na rezultat, vrijedilo je svake kune. Spasili smo crkvu koja je nastala u samim prvim stoljećima grada te je svjedok 1200 godina dubrovačke povijesti – dodao je Kapetanić.

-Hvala DPDS-u koji je omogućio da crkva ima ne samo svoju prošlost, već i budućnost. Crkva neće biti u sakralnoj upotrebi jer nema krov. Kad bude otvorena na jedan će nov način biti u službi javnosti i kulture grada. Već smo ovdje imali izložbe i pjesničke večeri. Dakle, sadržaj koji je moguć u uvjetima kad nije nužan krov – rekao je biskup Uzinić.

Cijeli članak pročitajte ovdje.

Izvor: DuList

«
 
»

Share

Twitter Facebook Del.icio.us Digg LinkedIn StumbleUpon