^

FOTO: U čast Lukši Beritiću predstavljen zbornik “Povijest i rad na spomenicima kulture 1952. – 2016.”

1481832889_554_velika_drustvo-prijatelja-dubrovacke-starine

Društvo prijatelja dubrovačke starine večeras je u čitaonici palače Sponza u čast osnivaču Lukši Beritiću predstavilo zbornik “Povijest i rad na spomenicima kulture 1952. – 2016.”, a upriličeno je i otvaranje prigodne izložbe “DRUŠTVO – GRAD – LJUDI” autora Ljuba Gamulina.
O zborniku, njegovim brojnim autorima i njihovom zalaganju za ponovno otkrivanje i očuvanje kulturnog povijesnog nasljeđa Dubrovnika, govorili su Denis Orlić, glavni urednik i tajnik Društva te recenzenti prof. dr. Stejpan Ćosić i dr. sc. Joško Belamarić. U programu su sudjelovale dubrovačke glazbenice Đive Franetović-Kušelj (flauta) i Vanda Cobenzl-Đanić (violončelo) s glazbom dubrovačkih skladatelja.

Posebnu zahvalnost i vlastiti primjerak zbornika dobili su njegovi autori Smiljka Kačić-Rudeč, Maja Nodari, Sonja Seferović, Kate Bagoje, Irja Jerković, Ivo Grbić, Ivo Čučević, Ivo Romić, Sebastijan Vukosavić i mnogi drugi, a jutros je u znak zahvalnosti za doprinos zaštiti kulturne baštine Dubrovnika, članovima Društva Snježani Knežević, Zvonku Makoviću i Vedranu Antunici dodjeljena i prigodna medalja „Ivo de Natali“

Izvor: www.dubrovniknet.hr

Preuzeto s : URL www.dubrovniknet.hr

«
 
»

Share

Twitter Facebook Del.icio.us Digg LinkedIn StumbleUpon