^

Neiskorišteni potencijal zaraslih bunkera

bunker

‘Posredstvom EU fondova moguće je iznaći sredstva za aktivnosti uvođenja  turističkih sadržaja koji doprinose kvaliteti cjelokupne destinacije. Pritom se, primjerice, mogu obnoviti bunkeri, skloništa kao prezentacijski centri te izraditi informativni materijali kao i obučiti vodiči‘ – Andrea Novaković

Preduvjet – rekonstrukcija bunkera

Preduvjet korištenja bunkera iz Domovinskog rata, ali i iz drugih razdoblja, u turističke svrhe je njihova obnova i lakša dostupnost. Što je po tom pitanju dosad učinjeno i u čijoj je to nadležnosti?

Iz Zavoda za obnovu Dubrovnika rekli su nam kako u njihovu nadležnost ne spadaju bilo kakve aktivnosti vezane za obnovu bunkera. S druge strane, predsjednik Društva prijatelja dubrovačke starine Niko Kapetanić rekao nam je kako podržava ideju obnove bunkera, ali je dodao kako to trenutno nije u planu DPDS-a. Mi smo tek u posljednje vrijeme krenuli u obnovu recentnijih spomenika kao što je francusko – austrijska utvrda Fort – Royal na Lokrumu. Osobno, bio bih i za obnovu bunkera, međutim to netko drugi treba pokrenuti pa da mi, ako je potrebno, sudjelujemo financijski. No, mi se time ne bi bavili tehnički – tvrdi Kapetanić te dodaje kako DPDS ne bi bio protiv inicijative za obnovu bunkera.

Cijeli tekst možete pročitati na : Du list

Izvor: Du list

«
 
»

Share

Twitter Facebook Del.icio.us Digg LinkedIn StumbleUpon