^

(Hrvatski) Niko Kapetanić: Minčeta se prvi put otvara građanima

niko-kapetanic

“Društvo prijatelja dubrovačke starine od svojeg osnutka 1952.neprekidno radi na obnovi i očuvanju baštine. Sadašnji predsjednik Niko Kapetanić može se pohvaliti brojnim aktualnim projektima Društva.

Kad je u pitanju obnova spomenika, naše osnovne aktivnosti trenutno su, kao prvo, dovršetak obnove Kneževa dvora u Slanome. Priveli smo to kraju nakon više od dvije godine rada i svečano je otvaranje 13.svibnja. Sokol-grad u Konavlima također je u završno fazi, to jest lift i staza oko njega, i ove jeseni očekujemo svečano otvaranje. Trenutno su veliki radovi u tvrđavi Veliki Kaštio u Stonu. Otvorili smo za posjete jedan dio, sada radimo predziđe, a onda slijedi i uređenje jarka okolo tako da će Kaštio opet biti, kako su ga nekad zvali, “tvrđava na moru”, a u njega će se moći ući drvenim mostom. Dakle, radi se o jednom od najatraktivnijih spomenika u Hrvatskoj. To su tri akcije koje trenutno vodimo i koje bi ove godine trebale biti gotove-rekao nam je predsjednik DPDS-a.
Također, mnoge se obnove i radovi odvijaju u samoj povijesnoj jezgri.

Unutrašnjost Minčete

-Intezivni radovi odvijaju se u Minčeti jer želimo otvoriti zapadno predziđe-MInčeta – Sveti Andrija – Bokar – Rupe kao novu turu.Umjesto panoramske ture po zidinama ovdje bi išla jedna kulturno-povijesna tura za sladokusce kojom bi se vidjela unutrašnjost Minčete. Prvi put bismo njezinu unutrašnjost prezentirali građanima.”

Cijeli članak možete pročitati u tiskanom izdanju Slobodne Dalmacije od 29.04.2017, str.16

Izvor: Slobodna Dalmacija, 29.4.2017, str.16

«
 
»

Share

Twitter Facebook Del.icio.us Digg LinkedIn StumbleUpon