^

Noć muzeja 2017. – Pavle i Đivo otvaraju 11. dubrovačku Noć muzeja

Noc-muzeja-dbk2017
Predstavljanjem ilustriranog edukativnog vodiča “Pavle i Đivo u Rupama” u petak, 27. siječnja u 18 sati u Dubrovačkim muzejima će započeti 11. dubrovačka Noć muzeja.
U okviru bogatog programa slijede vodstva kroz stalne postave Pomorskoga i Etnografskoga muzeja te dvije arheološke izložbe smještene u tvrđavi Revelin, a posjetitelje očekuju i zanimljiva predavanja, radionice za djecu, kao i zabavni sadržaji.
Zbog obnove Kneževa dvora, ovogodišnji se program Noći muzeja, kao i lanjski, odvija na tri lokacije – u tvrđavama sv. Ivan i Revelin te u žitnici “Rupe”.
U Pomorskome muzeju je, pod vodstvom preparatora za drvo Dubrovačkih muzeja Željka Ćatića, za djecu nižeg školskog uzrasta organizirana radionica izgradnje drvenog broda kroz koju će se djeca upoznati s tradicionalnim brodograditeljskim alatom, materijalima i načinom gradnje drvenog broda. Cilj ove radionice je da, uz stjecanje praktičnog znanja u radu s raznim materijalima, steknu i osnovna znanja o plovidbi i brodogradnji.
Na istom mjestu posjetitelje očekuje i zanimljivo predavanje dr. sc. Aide Cvjetković o Federiku Glaviću, najznačajnijoj osobi u suvremenoj povijesti Dubrovnika. Živeći u teškim uvjetima kao mladić napustio je rodni otok Šipan, da bi na jugu Čilea postao jedan od vodećih poduzetnika. Krajem 19. stoljeća vratio se u zavičaj i čitav svoj život posvetio razvoju pomorstva Dubrovačkog kraja. Zahvaljujući Federiku Glaviću i njegovim vizionarskim poslovnim potezima, u najvećoj su mjeri stvoreni temelji modernoga Dubrovnika.

Cijeli članak možete pročitati u Glasu Grada.

Izvor: Glas Grada

«
 
»

Share

Twitter Facebook Del.icio.us Digg LinkedIn StumbleUpon