^

POVIJEST NA ZRNU SOLI Završena edukacija o eno gastro baštini Pelješca

Povijest-na-zrnu-soli-1-1
Besplatna trodnevna edukacija „Gastronomski turistički doživljaj – prezentiranje gastro baštine, posluživanja pića i vještine kušanja vina“ održana je 14., 15. i 16. svibnja na Pelješcu u sklopu
projekta Povijest na zrnu soli, a u organizaciji Općine Ston. O malostonskoj kamenici, načinima uzgoja i razlici u odnosu na ostale vrste kamenica, 14. svibnja govorio je Tomislav Šare u restoranu Bota Šare u Malome Stonu dok je u Vinariji Vukas u Ponikvama osnove o vinu i posluživanju predstavila Ksenija Matić, sommelier WSET 3.

Edukacija je završena 16. svibnja na predavanju o likerima i slatkome u prostoru Obrta Natura Dalmatia gdje su sudionici mogli saznati više o pripremi likera i ostalim proizvodima od Nikole Đuračića. O stonskoj torti i njezinoj pripremi govorila je Kate Ficović na Seoskom domaćinstvu Ficović u Hodiljama. Gastronomski turistički doživljaj – prezentiranje gastro baštine, posluživanja pića i vještine kušanja vina organiziran je u sklopu projekta „Povijest na zrnu soli“ financiranom iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija. Nositelj projekta je Općina Ston, a kao partneri sudjeluju Turistička zajednica Općine Ston, Društvo prijatelja dubrovačke starine, Regionalna razvojna agencija DUNEA, Župa sv. Vlaha – Ston i privatni poduzetnik Natura Dalmatia.

Cijeli članak pročitajte ovdje.
Izvor: GlasGrada

«
 
»

Share

Twitter Facebook Del.icio.us Digg LinkedIn StumbleUpon

Odgovori