^

(Hrvatski) Predstavljen prvi dvobroj: “Dubrovački horizonti” su slikopis mijena Grada

1527627310_529_velika_promocija_horizonti_naslovna

 

Časopis Dubrovački horizonti, koji već pola stoljeća izlazi jednom godišnje u izdanju Društva prijatelja Dubrovnika i dubrovačke starine u Zagrebu danas je doživio svoj prvi dvobroj 52-53, koji je predstavljen u Ljetnikovcu Bunić Kaboga. Najzaslužnija za dugovječnost ovog časopisa u kojem brojni autori bez honorara daju svoj doprinos je glavna urednica Katja Bakija, koja ga uređuje još od 1995. godine. Brojne teme iz dubrovačke povijesti i sadašnjosti, znanstveni članci i literarni uradci objedinjeni su na oko 350 stranica, a ovoga puta za dizajn naslovnice se pobriula dubrovačka umjetnica Iris Lobaš Kukavičić.

Društvo Dubrovčana u Zagrebu svojevrsni je zavičajni klub, kakvih u Zagrebu ima dosta, no jedini koji već 50-ak godina izdaje svoj časopis posvećen Gradu. Osim doprinosa brojnih autora, glavne urednice kao i Romane Milutin Lulić grafičke urednice te umjetnika, izdavanje podupire i Društvo prijatelja dubrovačke starine.

Na svečanoj promociji koju je vodila i pjesmom oplemenila Suzi Sokol o Horizontima su govorili pročelnik Odjela komunikologije dubrovačkog sveučilišta Pero Maldini, Pavo Jančić te Katja Bakija.

“Cilj pokretanja i dugogodišnjeg izdavanja ovog časopisa je čuvanje identiteta Grada od zaborava, ali i otvaranje novih saznanja novim generacijama”, istaknuo je Maldini, među ostalim, naglašavajući kako je iskorištavanje baštine koju su nam ostavili naši prethodnici doseglo krajnje granice.

Izvor: dubrovniknet.hr

«
 
»

Share

Twitter Facebook Del.icio.us Digg LinkedIn StumbleUpon

Reply