^

Vlahušić se sastao s tzv. srđevcima i prihvatio njihove amandmane; iz proračuna izbačeno 25 mil. kuna za infrastrukturu na Srđu

4918e129cecc1a9eb912f0d2b4aa05f4_xl

O prijedlogu proračuna za 2017. godinu dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić danas je na sastanku razgovarao s vijećnicima KLGB Mara Kristića Ljubom Nikolićem i Nikšom Selmanijem te resornim pročelnicima gradskih upravnih odjela. Gradonačelnik je za portal Dubrovnikpress.hr istaknuo kako su svi amandmani koje je na proračun podnijela KLGB Mara Kristića prihvaćeni.

– Svi amandmani KLGB su usuglašeni pa tako i amandman prema kojemu bi grad Dubrovnik dubrovačkoj Općoj bolnici doznačio pet milijuna kuna. Usuglasili smo se da ćemo u proračunu osigurati tri milijuna kuna za odvoz otpada iz Grada. Dogovorili smo projekte obnove spomeničke baštine. Srđevci predlažu obnovu lukobrana Kaše, Doma za starije i nemoćne Domus Christi te sanaciju kanalizacijske mreže u povijesnoj jezgri. Dogovorili smo da sjednemo s predstavnicima Zavoda za obnovu Dubrovnika, Županije i DPDS-a te pronađemo model obnove Kaša, ako već za taj projekt ne možemo dobiti sredstav iz fondova Europske unije, što se tiče Domus Christija, zauzeli smo stav da u tu priču trebamo uključiti i Zakladu Blaga djela. Kanalizacija u povijesnoj jezgri je projekt za koji je zadužen Vodovod. Za sanaciju kanalizacije u povijesnoj jezgri predviđena su sredstva u aktima koji su uvršteni na dnevni red sjednice Gradskog vijeća i ako Vijeće točke koje se odnose na Vodovod usvoji, nema razloga da se taj projekt ne realizira. – kazao je gradonačelnik.

Cijeli tekst možete pročitati na URL http://www.dubrovnikpress.hr

Izvor: http://www.dubrovnikpress.hr

«
 
»

Share

Twitter Facebook Del.icio.us Digg LinkedIn StumbleUpon