^

DPDS će obnoviti Kaše, ali po svojim uvjetima

kase-obnova
Načelno smo spremni financirati obnovu valobrana Kaše jer su one dio zidina i izdvojit ćemo potrebna sredstva, ali smo postavili i neke uvjete. Jedan od uvjeta je novi projekt, jer u ovaj koji je trenutno aktualan nemamo povjerenja – Niko Kapetanić

ZA VALOBRAN KAŠE ISHODOVANA je građevinska dozvola koja je konzumirana kroz izvođenje radova tj. deset istražnih bušotina. ŽLUD nije u mogućnosti financirati obnovu valobrana budući se financijski iscrpila i kreditno zadužila radi izgradnje komunalne lučice na Batali. U razgovoru smo sa Društvom prijatelja dubrovačke starine kako bi se iznašlo riješenje za financiranje obnove valobrana KAše – odgovorio je ravnatelj Županijske lučke uprave Dubrovnik Željko Dadić na upit DuLista kad će valobran Kaše, iznimnog spomenika graditeljstva renesanse te jedne od najvećih znamenitosti grada pod Srđom, konačno doživjeti prijeko potrebnu obnovu.

Kapetanić: Uvjet novi projekt

Tragom te informacije kontaktirali smo predsjednika Društva prijatelja dubrovačke starine Nika Kapetanića, koji nam je potvrdio kako su razgovori sa Županijskom lučkom upravom Dubrovnik o obnovi valobrana Kaše u tijeku.
-Načelno smo spremni financirati obnovu valobrana Kaše jer su one dio zidina i izdvojit ćemo potrebna sredstva, ali smo postavili i neke uvjete. Jedan od uvjeta je novi projekt, jer u ovaj koji je trenutno aktualan nemamo povjerenje.

Cijeli članak pročitajte u tiskanom izdanju Du lista od 16.05.2018, str.16.

Izvor: Du list, 16.5.2018, str. 16

«
 
»

Share

Twitter Facebook Del.icio.us Digg LinkedIn StumbleUpon

Odgovori