^

Društvo donira 14 milijuna kuna za obnovu zgrade Državnog arhiva

1503665237_988_velika_zgrada_novi-arhiv03
Na sljedećoj sjednici Gradskoga vijeća raspravljat će se i o prijedlogu izmjena i dopuna Proračuna Grada Dubrovnika za 2018. godinu. Rebalansom proračuna povećavaju se prihodi za 14 milijuna kuna. Riječ je o donaciji Društva prijatelja dubrovačke starine, koje odlukom Malog vijeća rečeni iznios daruje Gradu u svrhu obnove zgrade Državnog arhiva u Dubrovniku.

Ministarstvo kulture RH, Državni arhiv i Grad Dubrovnik dogovorili su još 2006. godine suradnju na projektu rekonstrukcije i opremanja prostora u ex vojarni u Gružu za potrebe Državnog arhiva u Dubrovniku, po kojemu je Grad Dubrovnik uložio 20 milijuna kuna proračunskih sredstava.

Međutim, 2012. godine radovi su prekinuti te je za nastavak bilo potrebno osigurati dodatna sredstva. Stoga je Malo vijeće Društva prijatelja Dubrovačke starine na svojoj 50-toj sjednici donijelo odluku da će Gradu Dubrovniku donirati 14 milijuna kuna u svrhu dovršetka radova na zgradi Arhiva. Primljenu donaciju će Grad Dubrovnik uplatiti na račun Državnog arhiva koji je investitor projekta, dinamikom koja će biti usklađena s realizacijom radova koje će Arhiv ugovoriti s izvođačem.

Cijeli članak pročitajte ovdje.
Izvor: Dubrovniknet.hr  

«
 
»

Share

Twitter Facebook Del.icio.us Digg LinkedIn StumbleUpon