^

Društvo prijatelja dubrovačke starine nominirano za najznačajniju europsku nagradu za očuvanje baštine

1487334987_515_velika_dvor_sokol_sv.jeronim

Društvo prijatelja dubrovačke starine je nominirano za nagradu Europe Nostre u kategoriji “dedicated service” (predanog rada) koja se dodjeljuje jednom godišnje za dugogodišnji rad i posvećenost baštini, te za iznimne rezultate rada.
Vodstvo Europe Nostre kao i ostali predstavnici najznačajnijih organizacija čiji interes su konzervatorske i muzejske baštinske djelatnosti, proveli su posljednji dan ovogodišnje konferencije “The best in heritage” na Sokol gradu u Konavlima gdje su bili podrobnije informirani o radu Društva prijatelja dubrovačke starine koji je obnovitelj ove fascinantne utvrde. Same pohvale dobijene su za takav pristup obnovi. Budući su sudionici konferencije “The best in heritage” svoj posljednji radni dan proveli u Konavlima, na Sokolu im je, u organizaciji Muzeja i galerija Konavala, održana i prezentacija konavoske baštine.

Profesor Tomislav Šola je službeno nominirao DPDS u ime “The best in heritage” za nagradu, a pisma preporuke koja su bila potrebna za upotpuniti nominaciju stigla su od dubrovačkog gradonačelnika Mata Frankovića, načelnika Općine Konavle Boža Lasića te ravnateljice Muzeja i galerija Konavala Antonije Rusković Radonić.

Europa Nostra je najznačajnija baštinska organizacija na području Europe koja već pedeset godina lobira, štiti i bori se za očuvanje kulturne baštine.

Cijeli članak pročitajte ovdje.

Izvor: dubrovniknet.hr

«
 
»

Share

Twitter Facebook Del.icio.us Digg LinkedIn StumbleUpon