^

Društvo prijatelja dubrovačke starine: nove cijene ulaznica, počeci novih, završeci starih projekata u 2019.

1495012183_56_velika_prevlaka

Društvo prijatelja dubrovačke starine završilo je godinu s 1,3 milijuna posjetitelja na dubrovačkim zidinama što je porast od 7% u odnosu na lanjsku godinu, bolji rezultati postignuti su i u Stonu, Sokol grad po završetku izgradnje lifta u 2019. ide u “agresivniju” promidžbu, a nadolazeća godina mogla bi biti zapamćena i po obnovi Kneževa dvora u Pridvorju i Janjini, te početku radova na obnovi Tvrđave na Prevlaci – doznajemo od Nika Kapetanića, predsjednika Društva prijatelja.

Društvo prijatelja dubrovačke starine u 2019. kreće s novom cijenom ulaznica za gradske zidine, što je dogovoreno s Gradom Dubrovnikom, slijedom čega će posjetitelji od sutra za posjet zidinama izdvajati 200, umjesto dosadašnjih 150 kuna. Novom odlukom se ukidaju popusti za grupe, kako bi se izbjegle zloupotrebe primjećene u 2018.

- Tu odluku smo donijeli također u dogovoru s Gradom, jer smo primjetili kako pojedinci kupuju veći broj ulaznica te ih potom preprodavaju, a na što smo i upozoreni od strane više osoba – kazao nam je Niko Kapetanić koji ne krije zadovoljstvo rezultatima ostvarenima u 2018., ali i najavama projekata koje Društvo namjerava okončati ili pokrenuti tijekom 2019.

Iako su stonske zidine zabilježile u tekućoj godini porast prometa od tek 3%, što u brojci znači 56 tisuća ovogodišnjih posjetitelja, Kapetanić je više nego zadovoljan jer je riječ o “velikom gradilištu oko kojega su skele, te je zbog tijeka obnove čak skinut i most kojim bi se moglo ući u Veliki Kaštio”. Unatoč takvom stanju na terenu, Ston postaje sve atraktivnije odredište brojnih turista ali i domaćih ljudi koji dođu na pelješac na izlet.

Cijeli članak pročitajte ovdje.
Izvor: dubrovniknet.hr

«
 
»

Share

Twitter Facebook Del.icio.us Digg LinkedIn StumbleUpon