^

FOTO: Fort Royal postaje novi i “moćni” sadržaj otoka Lokruma

1509857150_764_velika_Fort-Royal_Lokrum_DPDS00

 

U obnovu danas zapuštene utvrde Fort Royal Društvo prijatelja dubrovačke starine kani uložiti od 3,5 do 4 milijuna kuna, kako bi cijeli taj fortifikacijski kompleks postao nova vrijednost i nezaobilazna točka pri posjetu Dubrovniku i otoku Lokrumu

Napisao i snimio: Luko BRAILO

– S velikim zadovoljstvom mogu najaviti kako će temeljita obnova utvrde Fort Royal na Lokrumu početi sljedeće godine. Na najvišem otočnom vrhu Glavici završena su arheološka istraživanja te je očišćen dio okoliša, pa posjetitelji Lokruma, kojih je sve više i na tom lokalitetu, počinju postupno spoznavati dimenzije i vrijednosti te povijesne građevine. Stoga smo u naše planove uvrstili obnovu Fort Royala kako bi u konačnici i otok Lokrum i sam Dubrovnik, u doglednoj budućnosti dobio novi i moćni sadržaj.

Kazao nam je to predsjednik Društva prijatelja dubrovačke starine (DPDS) Niko Kapetanić dodajući kako je u tijeku izrada projekta obnove čiji se završetak očekuje do kraja ove godine. S timom suradnika projekt obnove Fort Royala izrađuje dubrovačka arhitektica Ursula Stanić Siništaj iz Studija Lacroma, a u novo ruho lokrumske utvrde kanimo uložiti od 3,5 do 4 milijuna kuna, ističe predsjednik DPDS-a.

Cijeli članak pročitajte ovdje.
Izvor: dubrovniknet.hr

«
 
»

Share

Twitter Facebook Del.icio.us Digg LinkedIn StumbleUpon