^

Grad i DPDS potpisali dodatak ugovoru o korištenju i održavanju gradskih zidina i ugovor o donaciji za završetak obnove zgrade Arhiva

DPDS_potpisivanje_ugovora_[1]
Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković i predsjednik Društva prijatelja dubrovačke starine Niko Kapetanić potpisali su u četvrtak dodatak Ugovoru o korištenju i održavanju gradskih zidina kojim se između ostalog Društvo obvezuje u korist gradskog proračuna isplatiti 60 posto prihoda od ulaznica na gradske zidine te Ugovor donaciji Društva u iznosu od 14 milijuna kuna u svrhu obnove Državnog arhiva u Dubrovniku.

Grad Dubrovnik se već prethodno obvezao sufinancirati dovršetak radova na zgradi „ex-vojarne“ za potrebe smještaja Državnog arhiva, a cjelokupni iznos udjela donacijom je osiguralo Društvo prijatelja Dubrovačke starine. Upravo zbog predmetne donacije od 14 milijuna kuna Gradsko vijeće je na 8. sjednici Dubrovnika održanoj 24. siječnja donijelo rebalans proračuna za 2018. godinu.

Naime, Dodatkom 3. osnovnog Ugovora o korištenju i održavanju gradskih zidina iz 1998. godine propisano je da Društvo na prijedlog Grada kao investitora može iz svojeg dijela prihoda ostvarenog od ulaznica na gradske zidine sudjelovati u osiguranju sredstava potrebnih Gradu za projekte obnove spomeničke baštine koja nije obuhvaćena ovim ugovorom odnosno ne odnosi se na dubrovački fortifikacijski sustav.

Cijeli članak pročitajte ovdje.

Izvor: dubrovnik.hr

«
 
»

Share

Twitter Facebook Del.icio.us Digg LinkedIn StumbleUpon