^

Kako je nastao malo drugačiji promotivni turistički video Stona, našeg turističkog bisera


U sklopu Operativnog programa ”Konkurentnost i kohezija” 2014-2020, Općina Ston kroz strukturne fondove prijavila je projekt „Povijest na zrnu soli“ koji je i odobren, a čija je ukupna vrijednost…

U sklopu Operativnog programa ”Konkurentnost i kohezija” 2014-2020, Općina Ston kroz strukturne fondove prijavila je projekt „Povijest na zrnu soli“ koji je i odobren, a čija je ukupna vrijednost projekta 61.656.446,73 kuna, od čega su 85 % bespovratna sredstava.

Kulturno-povijesna cjelina Stona sa zidinama i utvrdama nastala u vremenu Dubrovačke Republike, kao jedinstven potencijal za intenzivniji razvoj turizma, u lošem je fizičkom stanju i zbog toga nedostupna turistima. Na temelju takvih polazišta kreiran je i osmišljen intergirani projekt „Povijest na zrnu soli“ koji predviđa rekonstrukciju, obnovu i opremanje ključnih objekata kulturne baštine na području Stona.

Nositelj projekta je Općina Ston, a kao partneri sudjeluju Turistička zajednica Općine Ston, Društvo prijatelja dubrovačke starine, Regionalna razvojna agencija DUNEA, Župa sv. Vlaha – Ston i privatni poduzetnik Natura Dalmatia. Društvo prijatelja dubrovačke starine kroz ovaj će projekt financirati rekonstrukciju, uređenje i opremanje tvrđave Koruna, uređenje tvrđave Veliki Kaštio, rekonstrukciju i uređenje poteza južnog zida Stonskih zidina te uređenje parka Komarda. Impresivni kompleks Stonskih zidina i tvrđava izgrađen je u 14. stoljeću, a kao njegove najznačajnije, a ujedno i, prema fizičkom stanju, najkritičnije točke su tvrđava Veliki Kaštio u Stonu i tvrđava Koruna u Malom Stonu. Nakon rekonstrukcije, obnove i opremanja postat će jedinstvene posjetiteljske atrakcije. Inače, Stonske zidine su po duljini druge na svijetu, odmah iza Kineskog zida

Upravo za potrebe projekta, kao i promocije Stona kao turističke destinacije, snimljena su dva turistička promotivna filma, naziva Povijest na zrnu soli.

Cijeli članak pročitajte ovdje.
Izvor: hrturizam.hr Turistički news portal

«
 
»

Share

Twitter Facebook Del.icio.us Digg LinkedIn StumbleUpon