^

Na zidinama padaju rekordi

1529122660_873_velika_zidine_130618 (36) (1)

Dubrovačke zidine obaraju rekorde, ali to gotovo više i da nije vijest, jer već godinama drže prvo mjesto na listi turističkih atrakcija koje su u Gradu moraju vidjeti. Gradske zidine je u srpnju posjetilo 15 tisuća osoba više nego lani, odnosno, sveukupno je prodana 221 tisuća ulaznica što je povećanje od 7%. U prvih sedam mjeseci dubrovačke zidine je posjetilo 697 tisuća ljudi što je povećanje od 11%. Očekuje se do kraja godine između 1,2 i 1,250 milijuna posjetitelja.

U ostalim objektima kojima upravlja Društvo prijatelja dubrovačke starine rezultati se kreću na razini prošlogodišnjih, s izuzetkom stonskih zidina gdje su uočljiva značajna povećanja.

U prvih sedam mjeseci stonske zidine je posjetilo skoro 29 tisuća ljudi, dok ih je lani bilo 26 tisuća. Do kraja godine se na stonskim zidinama očekuje do 60 tisuća prodanih ulaznica.

Obzirom na, još uvijek, izgled gradilišta i obim poslova koji se provode u Stonu, rezultati su više nego dobri, smatraju u Društvu prijatelja dubrovačke starine.

Izvor: dubrovniknet.hr

«
 
»

Share

Twitter Facebook Del.icio.us Digg LinkedIn StumbleUpon