^

Niko Kapetanić ponovno izabran za predsjednika Društva prijatelja dubrovačke starine

1528744309_916_velika_niko_kapetanic
Malo vijeće Društva prijatelja dubrovačke starine kojega čini devet članova jednoglasno je izabralo Nika Kapetanića za predsjednika Društva na mandat od dvije godine. Denis Orlić ostaje i dalje tajnik, a Renata Andjus je izabrana za dopredsjednicu.

Na pitanje koji su njegovi daljnji planovi novi/stari predsjednik Društva prijatelja dubrovačke starine Niko Kapetanić kaže:

“Imamo pet-šest projekata koji su gotovo spremni za odabrati izvođača, poput Dominikanskog samostana u Čelopecima, tvrđava Sutvrač na Lopudu, crkva sv. Duh na Šipanu, Knežev dvor u Janjini. Imamo toliko započetih projekata i prioriteta, a kada je u pitanju grad prioritet nam je Bokar i sv. Andrija kako bi završili rutu do Minčete. U Konavlima nam je prioritet završiti Knežev dvor, ali i početi radove na Prevlaci, u Stonu dovršiti sve skupa gdje će biti osnova razvoja Stona i veći broj posjeta.”

Napomenuo je kako sve ostaje isto, te da nije bilo upitno tko će biti predsjednik i kako je odluka donesena u radnoj atmosferi. Niko Kapetanić još je dvije godine predsjednik Društva i više se neće moći kandidirati jer prema sustavu Društva jedan predsjednik može biti izabran najviše na dva mandata od po dvije godine.

Izvor: dubrovniknet.hr

«
 
»

Share

Twitter Facebook Del.icio.us Digg LinkedIn StumbleUpon

Odgovori