^

POVIJEST NA ZRNU SOLI Javna tribina o potencijalu kulturne baštine za gospodarski razvoj

5-3-702x336
U sklopu projekta Povijest na zrnu soli u Stonu je održana javna tribina “Zalog povijesti za budućnost – važnost očuvanja kulturne baštine i njenih potencijala za gospodarski razvoj”, na kojoj su sudjelovali v.d. pročelnika Upravnog odjela za gospodarstvo i more Dubrovačko-neretvanske županije Ivo Klaić, povjesničar umjetnosti Ivan Viđen i član Udruge Kinookus prof. Josip Žuvela.

V. d. pročelnika Upravnog odjela za gospodarstvo i more Dubrovačko-neretvanske županije Ivo Klaić je tom prilikom izrazio zadovoljstvo što se mladi na Pelješcu vraćaju tradicionalnim poslovima kao što je uzgoj kamenica, aktivnosti koja je neupitno dio kulturne baštine. Istaknuo je i kako Županija potiče i sudjeluje u projektima koji za cilj imaju održivi razvoj kroz valorizaciju kulturne baštine, a sve u interesu lokalnog stanovništva.

Javnu tribinu organizirala je Općina Ston u sklopu projekta Povijest na zrnu soli, koji se financira iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014-2020. Nositelj projekta je Općina Ston, a kao partneri sudjeluju Turistička zajednica Općine Ston, Društvo prijatelja dubrovačke starine, Regionalna razvojna agencija DUNEA, Župa sv. Vlaha – Ston i privatni poduzetnik Natura Dalmatia. Više o projektu možete saznati na web stranici i Facebook stranici.

Cijeli tekst pročitajte ovdje.

Izvor: GlasGrada

«
 
»

Share

Twitter Facebook Del.icio.us Digg LinkedIn StumbleUpon

Odgovori