^

PREDSTAVLJEN ZBORNIK RADOVA O NAJPOZNATIJEM ŽUPNIKU U LAPADU Mato Vodopić, biskup, književnik, prirodoslovac i hrvatski Alessandro Manzoni

Zadarski nadbiskup mons. Želimir Puljić, akademik Luko Paljetak te znanstvenici Slavica Stojan i Marinko Marić predstavili su u crkvi sv. Mihajla zbornik radova „Mato Vodopić: biskup – književnik – prirodoslovac (1816.–1893.)“.

Riječ je o zborniku radova sa znanstvenog skupa održanog u Dubrovniku povodom 100. obljetnice smrti biskupa Mata Vodopića. Okupljene je najprije pozdravio župnik don Robert Čibarić. Dubrovački biskup u šali je istaknuo kako je, pored činjenice što je on 19. ožujka na blagdan sv. Josipa zaređen za biskupa te Vodopić na točno taj dan imenovan biskupom, obojica imaju još nešto zajedničko – isto ime. Društvo prijatelja dubrovačke starine financijski je pomoglo pri izdavanju zbornika. U programu je čitajući ulomke iz “Tužne Jele” sudjelovala i glumica Milka Podrug Kokotović. Sav prihod od prodaje zbornika ide u obnovu kuće u kojoj je djelovao dubrovački biskup.

Cijeli članak pročitajte ovdje.
Izvor: Dubrovački vjesnik

«
 
»

Share

Twitter Facebook Del.icio.us Digg LinkedIn StumbleUpon