^

REKORD NA ZIDINAMA: u jednom danu 10.630 posjetitelja

1531924604_994_velika_zidine

Na jučerašnji dan, 17. srpanj 2018. zabilježen je rekordni dnevni posjet dubrovačkim zidinama – prodano je 10.630 ulaznica, čemu je zasigurno pogodovalo i vrijeme ne osobito privlačno za kupanje i sunčanje. Gradske zidine koje obnavlja i kojima upravlja Društvo prijatelja dubrovačke starine nalaze se na svim listama koje turiste upućuju na to što u Dubrovniku ne smiju propustiti posjetiti. A, što će tek biti nakon što Hrvatska počne ubirati marketinški učinak svjetskog prvenstva na kojemu su Vatreni osvojili zlatno srebro?

Lipanj je, zabilježimo i to, završio s 20 tisuća prodanih ulaznica više nego u istom mjesecu lani. Gradske zidine je u prošlom mjesecu posjetilo 187 tisuća ljudi, a u lipnju 2017. 167 tisuća turista, što je povećanje od 12 posto.

U Društvu prijatelja dubrovačke starine su svjesni velikih brojki i posjeta na gradskim zidinama, te razmišljaju o načinima na koje će se ti obilasci “držati pod kontrolom” kako bi posjetitelji mogli više uživati u ljepoti zidina, ali i vizurama koje se s njih pružaju.

Izvor: dubrovniknet.hr

«
 
»

Share

Twitter Facebook Del.icio.us Digg LinkedIn StumbleUpon