^

Za projekt adaptacije bivše vojarne u Državni arhiv Grad će izdvojiti 14 milijuna kuna

1409825118m229

Gradonačelnik Mato Franković potpisao je u petak, 22. prosinca dodatak sporazumu kojim će Grad Dubrovnik za dovršetak radova na zgradi „ex-vojarne“ za potrebe smještaja Državnog arhiva u Dubrovniku osigurati iznos od 14 milijuna kuna, javljaju iz Grada.

Cjelokupni iznos udjela Grada Dubrovnika u sufinanciranju donacijom će osigurati Društvo prijatelja Dubrovačke starine, čije je Malo vijeće na svojoj 50. sjednici donijelo odluku da će gradskom proračunu donirati potrebna sredstva za dovršetak radova na zgradi Državnog arhiva.

Naime, sukladno dodatku sporazuma iz 2006. godine između Ministarstva kulture Republike Hrvatske, Državnog arhiva u Dubrovniku i Grada Dubrovnika za adaptaciju, rekonstrukciju, dogradnju i opremanje prostora ex-vojarne u Gružu (čest.zgr. 423/2 i dio čest.zgr. 423/1) Grad Dubrovnik osigurat će iznos od 14 milijuna kuna, dok će Ministarstvo kulture za potrebe opremanja u investiciji sudjelovati sa 6 milijuna kuna. Državni arhiv u Dubrovniku za nadzor elektro i vodnog priključka, uređenje pristupa gradilištu i druge troškove izdvojit će 600 tisuća kuna.

Dodatak sporazumu prethodno je potpisala ministrica kulture RH Nina Obuljen Koržinek i v.d. ravnatelja Državnog arhiva u Dubrovniku Ivan Venier.

Cijeli članak pročitajte ovdje.

Izvor: dubrovniknet.hr

«
 
»

Share

Twitter Facebook Del.icio.us Digg LinkedIn StumbleUpon