^

’Želimo Ston pretvoriti u nešto poput Dubrovnika’

Ovih dana počelo je uređenje parka Komarda u Stonu.

-To je posao za koji je Društvo naručilo projekt i koji ćemo odraditi s nekih 3 i pol milijuna kuna – kaže predsjednik Društva prijatelja dubrovačke starine Niko Kapetanić.

Kule ispod zemlje

-Prije toga smo rekonstruirali porušeni zid i tri kule koje su bile ispod zemlje. Taj dio je prije godinu-dvije bio asfaltiran i služio je kao parking. Kule se nisu vidjele, bile su ispod zemlje, strašno oštećene kabelima i vodovima. Odlučili smo, u sklopu definiranja Stona kao gotičko-renesansnog grada, vratiti na površinu sve bedeme, makar na metar visine, ne ometajući puteve niti život stanovništva. Želimo Ston pretvoriti u nešto poput Dubrovnika, projektirani gradić koji će s unutarnje strane imati popločanje kao Grad, a s vanjske strane može izgledati suvremenije -rekao je Kapetanić, te naglasio da će radovi trajati oko godinu dana, tako da će park Komarda biti spreman za sezonu 2018.

Dube Marjanović Ladašić,’Želimo Ston pretvoriti u nešto poput Dubrovnika’, Dubrovački vjesnik, 11.2.2017, str. 39 Cijeli članak možete pročitati u tiskanom izdanju Dubrovačkog vjesnika.

«
 
»

Share

Twitter Facebook Del.icio.us Digg LinkedIn StumbleUpon