^

Zidine, Minčeta, Slano, Ston…Odlične brojke DPDS-a!

Slano smo otvorili i to su ’stidljive posjete’, još nismo stavili oznake na magistrali. No, bude između 50 i 100 posjetitelja. Zadnjih nekoliko mjeseci Knežev dvor je ušao u statistiku te ćemo dogodine pratiti porast

KAD SU NAŠE GRADSKE zidine, najimpozantnija turistička ponuda Dubrovnika, u pitanju, porast posjetitelja u lipnju ove godine je veći od 12 posto. Radi se o 20 tisuća posjetitelja više nego prošle godine.
– Broj posjetitelja narastao je sa 167 tisuća na 187 tisuća ljudi. U prvih šest mjeseci ove godine porast je otprilike 12 i pol posto – istaknuo nam je Niko Kapetanić, predsjednik Društva prijatelja dubrovačke starine. Unutar odličnih rezultata ističe se dan 17.srpnja, kad su oborili, ističe, dnevni rekord posjeta zidinama s 10 630 posjeta.
Što se tiče jedne ’županijske ljepote’, Stonskih zidina, tu su brojke također odlične.
– Posjeti Stonu rastu. U odnosu na prošlu godinu, kad je u lipnju bilo 6600 posjetitelja, ove godine broj je narastao na 7400, dakle 800 ljudi više – ističe Kapetanić, dodavši još jednu statistički zanimljivost – i ovdje se radi o porastu od 12 posto.

Izvor: Du list, 1.8.2018, str. 6

«
 
»

Share

Twitter Facebook Del.icio.us Digg LinkedIn StumbleUpon