^

Zidine u Gradu i Stonu “na udaru” sve brojnijih turista

1509795252_871_velika_zidine

 

U proteklom mjesecu gradske zidine je posjetilo 15% ili 21 tisuća osoba više nego u svibnju lanjske godine, što u Društvu prijatelja dubrovačke starine koje njima upravljaju smatraju pokazateljem da će kraj godine završiti s preko 1.3 milijuna prodanih ulaznica koliko je bilo u 2017.

U svibnju je prodano 157 tisuća ulaznica na dubrovačke zidine što je povećanje od 15% u odnosu na lanjskih 136 tisuća.

– Rezultati za prvih pet mjeseci ukazuju pak na povećanje od 13%, odnosno 33 tisuće ulaznica je prodano više nego lani. To su pokazatelji koji upućuju da će ova godina biti bolja od lanjske kada je zidine posjetilo oko 1.3 milijuna ljudi – kazao nam je Niko Kapetanić, predsjednik Društva prijatelja dubrovačke starine.

Kapetanić ističe kako je u povećanju prodaja individualnih ulaznica, te preko agencije, dok se primjećuje manji udio preko prodaje Dubrovačke kartice koja u cjelokupnom broju sada sudjeluje samo s 8%.

– Veseli nas povećanje prodaje ulaznica u Kulu Gornji ugao i Minčetu, brojke jesu male, ali pokazuju trend koji će zasigurno biti u značajnijem usponu kada se otvori nova šetnica zapadnim predziđem. Time će se otvoriti vrlo vrijedan novi sadržaj u kulturi Grada – kazao je Kapetanić, dodajući kako je u svibnju prodano 660 karata, za razliku od lanjskih 400.

Izvor: dubrovniknet.hr

«
 
»

Share

Twitter Facebook Del.icio.us Digg LinkedIn StumbleUpon

Odgovori