^

Župan Dobroslavić sastao se predstavnicima DPDS-a na temu obnove valobrana Kaše

foto27211-702x336 (1)

 

Župan Nikola Dobroslavić sa zamjenikom Joškom Cebalom, v.d. pročelnika UO za gospodarstvo i more Ivom Klaićem sa suradnicima te ravnateljem Županijske lučke uprave Dubrovnik Željkom Dadićem sastali su se s predstavnicima Društva prijatelja dubrovačke starine Nikom Kapetanićem i Denisom Orlićem na temu obnove valobrana Kaše u staroj gradskoj luci.

Naime, valobran Kaše kao dio fortifikacijskog sustava stare gradske jezgre uslijed proteka vremena te ratnih razaranja u iznimno je lošem stanju.
S obzirom da trenutno ne postoje programi bilo u europskim fondovima bilo u okviru mogućnosti Županije i nadležnog Ministarstva, Društvo prijatelja dubrovačke starine iskazalo je spremnost financirati ovaj iznimno značajan projekt za Grad Dubrovnik i Dubrovačko-neretvansku županiju.
Kako je istaknuo predsjednik Društva prijatelja dubrovačke starine Niko Kapetanić, valobran Kaše iznimno je značajan za samo Društvo s obzirom da predstavlja dosad gotovo jedini neobnovljeni dio fortifikacijskog sustava stare gradske jezgre.

Izvor: GlasGrada

«
 
»

Share

Twitter Facebook Del.icio.us Digg LinkedIn StumbleUpon